Ohikulkija

Marko Vuorinen on Kalliossa asuva valokuvataiteilija ja tekstityöntekijä. Hän vaeltaa Kallion kaduilla iltaisin ja öisin unta paossa. Marko esittelee Ohikulkija-blogissa kulmilla kohtaamiaan ihmisiä ja asioita.

Lempeä, lihaa ja lupaatko?

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

Tags: , , | 6,886 Comments

Keikkafillari, pakkastyttö ja no fucking job

Kiitos keikkafillarista.

Vallilan puiston kalliosta otti tukea polkupyörä. Sitä oli harkiten neonmaalattu. Pyörän satulassa roikkui lappu: ”Kallion keikkafillari. Kallion kulmilla saa käyttää. Älä lukitse! Älä riko! Saa huoltaa. Lahjoittaja M-Bros.”

Terveiset pakkastytölle.

Mä rakastan sitä sitten, kun mulla on lämpimät vaatteet.” Mustaan pukeutunut, juuri Viva La Vidasta ulos tullut tyttö värjötteli ystävineen kohden Kurvia. Vaasankadulla valmistauduttiin pakkasyöhön.

Onnea yölaulajalle.

Vähän ennen kahta tiistaiyönä Kalliohovin edustalla soitettiin ukulelea ja laulettiin. ”No future, no fucking job!” kuului taidolla ja kauniisti hiusten ja inkapipon takaa.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

 

Tags: , | 4,105 Comments

Avioikävä, valomerkki ja pala juustoa

Kiitos, että päästit lähelle.

Flemarin Vaihtolavalla nainen ikävöi 30 vuotta kestänyttä avioseksiä. Hän painoi sormensa syvälle alastomaksi riisuttuun ylävartaloonsa ja kynsi raskain vedoin ihonsa verenpunaiseksi. Lopuksi laulettiin “I hurt myself today, to see if I still feel. I focus on the pain, the only thing that’s real”.

Kuuntele kappale Johnny Cashin esittämänä >>

Hyvää yötä.

Oli lauantaiyö kello puoli kaksi Hesarin ja Harjukadun kulmassa. Harmaantunut mies peruutti pyörätuolillaan keskellä raiteiden halkomaa katua ja nauroi. Kundit kantoivat pesukonetta kadun poikki olutpullot käsissään. Venähtänyt taksien jono odotti laiskasti.

“Anteeks kauheesti!”

“Kyl mä tunnustan. Anteeks kauheesti! Kiitos, kun et kutsunut poliisia tai vartijoita. Niinhän sitä sanotaan, että omasta lähikaupasta ei pitäis varastaa.” Neljäfemma nainen jäi kiinni yrittäessään näpistää pienen punaisen juuston Wallininkujan Siwasta.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

 

Tags: , , | 4,122 Comments

Rakasta, rullaa ja sillä lailla

Terveiset sitoutumiskammoisille.

“Rakasta. Ei ole mitään menetettävää.” luki tarrassa Hesarin Alkovi-gallerian ikkunassa. Ei se ole niin yksinkertaista. “I’m scared of pubic hair” tunnusti joku Alppipuiston lähellä olevan sähkökaapin ovessa.

Skate and destroy.

Elokuussa Alppipuiston ankkalammen pohjaa hallinnoi olemuksellaan pulska kuollut rotta. Nyt tyhjennetyn lammen ovat vallanneet renkaiden jäljet. Alppilan skedekausi on avattu.

Kiitos sateettomasta illasta.

Mustan Kissan ulkoportailla tyttö puhui rakastuneella englannilla pojalle. Ei satanut. Viereisen talon parvekkeella roikkui musta, vartaloa myötäileväksi tehty mekko muistuttamassa niistä ajoista, kun baareissa vielä leijui savu.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

 

Tags: , | 4,926 Comments

Rasvakoura, T-hieronta ja D-kuppi

Terveiset pukuhuoneen rasvakouralle.

Osaksi Kallion uimahallin miesten pukuhuoneen iltaruuhkaa liittyi nelikymppinen pystytukka. Kuivattuaan itsensä hän kaivoi kaapistaan valkopunaisen voidepurkin, otti avaran haara-asennon, puristi teelusikallisen voidetta kämmenensä pohjalle ja ryhtyi pyörittämään sitä kiveksiinsä reippain ottein nahkaansa venytellen. Mistä tämä tapa on peräisin?

Kysymys sähkökaappitussittajalle.

Castreninkadun thaihieronnan parikymppiset, lyhyisiin silkkimekkoihin pukeutuneet työntekijät kipristelivät lakattuja varpaitaan syksyn viilentämillä liikkeen kiviportailla. Ansaittu tauko. Kulman taakse sähkökaappiin oli joku kirjoittanut mustalla tussilla “No more t-hierontas 4 U”. For who?

Maanantaimuistio Vaasankadulta.

Lulussa tanssi tänään Kertta ja DD-kupin omaava Nadin. Hot Girlsissä vuorossa oli Irina ja Velvet Roomissa Miia. Sweet Ladiesissa tavattavissa olivat Milana ja Katja. Katjan kuppikoko on D. Kustaankadun kulman Susannan ikkunassa oli viesti kantiksille. Töissä oli uusi tyttö, söpö blondi, Milena.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

Tags: , , | 5,220 Comments

Ring, R.I.P. ja kiitos.

Ring ring ring.

Neljä sataa pyöräilijää rullasi pitkin Helsinginkatua puoli kahdeltatoista illalla. Flemarin kulmassa alakerran tyttö kurotteli ikkunastaan ja kaipasi vastauksia. Harjutorilla kadun varteen itsensä parkkeerannut keski-ikäinen mies heitti yläfemmoja. Sulkemisaikaa odotteleva Lepakkomiehen terassi osoitti suosiotaan seisaaltaan taputtaen.

Rest in peace, Torakka.

Kumilta tuoksuvalla Brahen kentällä ikävöitiin. Tekonurmen päätyyn oli maalattu kymmenmetrinen sana “Torakka” ja sen tueksi “We miss  you brother”. Rauha hänen sielulleen. Kuka Torakka oli?

Kiitos kesästä, Hesari.

Nokkahuilu soi ruskeaan nahkaliiviin ja partaan pukeutuneen miehen isojen kourien suojassa. Katuun tallattu reikäsukka kuunteli hievahtamatta. Hulahulavanne pyöri mustatukkaisen rastatytön runsailla lanteilla. Vanne oli valinnut paikkansa hyvin. Äänekkäät kaupunkiinmuuttajatytöt kävivät kyykyssä vanhan Fiatin ja valkoisen Opelin välissä. Karjalan tuliaisia.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

Tags: , | Comments Off

Hajonnut, kadonnut ja pudonnut

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

3,684 Comments

Tissitytöt, kuhertelijat ja sormus nurkkaan

Kiitos kuumasta kesälemmestä.

Kaarlenkadun Kalleriassa himmennettiin valoja, koska paikalle olivat saapuneet Tissitytöt. Katsottavia kuunnelmia esittävä duo luki galleriassa kesäeroottisen tarinan reilusti varustellusta Karista ja tämän kaulassa killuvasta karhunhampaasta. Tarinan lämmetessä tytöt kaatoivat päälleen vettä, ottivat paidat pois ja lopuksi raottivat ujosti rintaliivejään. Söpösti suoraan silmiin tuijottaneet tyttönännit halvaannuttivat suosiotaan osoittaneen katsomon.

Onnea lirkutteleville ikäteineille.

Katujen pölyttämä keski-ikäinen kaksikko kuherteli Diakonissalaitoksen asuntolan luona kuin teinit. He nojailivat toisiinsa, koskettelivat hellästi ja katsoivat toisiaan syvälle silmiin. Nainen sanoi kainalosauvaan tukeutuneelle miehelle takkuisten hiustensa alta, samalla rosoisen sulhonsa poskea silittäen: “Mikä sun linnatausta on? Mulle voit kyllä kertoa. Ei pelota. Eikä huumeasiatkaan.”

Terveiset hänelle, joka kyllästyi äitiyteen.

Porvoonkadun baarin terassilla nelikymppinen nainen kertoi eronneensa juuri kolmen vuoden avioliitosta. Kyllästyi olemaan äiti aviomiehelleen. Harmissaan hän oli siitä, että ei ehtinyt saada polttarikuvakansiotaan.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

Tags: , , | 5,440 Comments

Terassitanssi, kamakaunotar ja turpaan tuli

Kiitos terassitanssista.

Pitseria Romanon terassin vakioihin kuuluvalla lähes seitsemänkymppisellä pariskunnalla oli mukanaan pieni patteriradio. ”Only you can make this world seem right / Only you can make the darkness bright / Only you and you alone can thrill me like you do…” Ikivihreän biisin pyörähdettyä soimaan kainalosauvojen tuesta riippuvainen pariskunnan rouva nosti kätensä vaivalloisesti ilmaan ja ryhtyi liikuttelemaan niitä musiikin tahdissa. Hauras rouva tanssi käsillään.

Kuuntele The Plattersin esittämä Only You >>

Voimia kamakaunottarelle.

Kaunis, noin 25-vuotias ja romaniperinneasuun pukeutunut tyttö hörppi hermostuneena energiajuomaa Sörkan metroaseman jo sulkeutuneen R-kioskin edessä. Hän tarkkaili metron liukuportaita nousevia. Kun metron uumenista ilmestyi viisikymppinen, nenärustonsa joskus murskannut ja tunteettoman linnakundituijotuksen omaava mies, suuntasi tyttö hänen luokseen ja kysyi kainostelematta mutta anellen: “Hei, onks sul mitään kamaa?” Mies jatkoi matkaansa ilmeettömästi ja vastaamatta. He eivät selkeästikään tunteneet toisiaan. Tyttö palasi kioskin luo ja jäi koko ajan tuskaisemman näköisenä odottamaan seuraavaa, jolta kysyä.

Terveiset hengissä selvinneelle.

Tyylikäs, keski-ikää lähestyvä nainen kertoi taidetila Vaihtolavan teatteri-illassa aviomiehestä, joka hakkasi. Hän kertoi, miltä se tuntui, kun päätä kunnolla taottiin lattiaan. Vain yhtenä iltana esitettyä, koko elämän kokoista monologia seurasi kuusi katsojaa. Kyyneleet silmissä nainen kiitti jokaista paikalle saapunutta. Ilmassa leijui aidon ja itsekoetun tuntu.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

Tags: , , | 2,413 Comments

Stadin kingit, pysäkkinatsi ja take no shit

Kiitos kingeille.

Lauantaina alkuillasta kulmilla kaikui raaka ja epävireinen mieslaulu. HIFK:n fudisjoukkueen kannattajat olivat saapuneet Brahen kentälle tukemaan omiaan. Stadin kingeiksi itseään kutsuva lähes satapäinen miesjoukko lauloi ottelun aikana mm., että ne ovat pillu, viina ja IFK, jotka tekevät Helsingistä mahtavan. Lisäksi kingeillä oli jotain Suomen palloliittoa vastaan, koska eräs minuutteja kestänyt biisi sisälsi vain yhden, jatkuvasti toistetun lauseen: “Haistakaa vittu palloliitto!”

Terveiset pysäkkinatsille.

Kaarlenkadulla sijaitsevan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen spårapysäkillä keski-ikäinen mies julisti vieressään seisseelle naiselle käyneensä Itä-Afrikassa ja tietävänsä, että ”ne on kaikki laiskoja” ja että tänne he eivät ole tervetulleita. Parin askeleen päässä ollut kolmekymppinen vintagekundi reagoi tähän välittömästi kannustamalla miestä kokeilemaan asumista sota-alueella, tarkistamaan päänsä ja painumaan helvettiin.

Onnittelut ”Take no shit”.

Kahvila Villipuutarhan viereiseen sähkökaappiin teipillä kirjoitettu ”Työtön 4 life” on kaikkien aikojen toiseksi paras. Haapaniemenkadun työvoimatoimiston Hämeentien puoleiseen seinään maalattu, nyrkki pystyssä työkkärissä asioivia kannustava ”Take no shit” on paras.

Tutustu kaikkiin Ohikulkija-blogin julkaisuihin >>

 

Tags: , , | 4,832 Comments