Kallio Original Soundtrack

Saara on elämään kevyesti suhtautuva DJ, radiotoimittaja ja kenkäsuunnittelija, jonka fiksaatio Up with Kallion lanseerauksen aikaan on partarock ja parrakkaat nuoret muusikot. Kallio Original Soundtrack kertoo Kallion ja sitä ympäröivien kaupunginosien musiikkitarjonnasta, muusikoista ja levylöydöistä ilman genrerajoituksia

Yksivuotias Everyday Is Like Sunday

Jokainen ilta ei ole samanlainen, vaikka kävisit vain yhdessä paikassa. Siltasen Everyday Is Like Sunday -klubi poikkeaa paikan muusta klubitarjonnasta monellakin tavalla. Klubi on painottunut indie/rock/new wave/punk -musiikkiin ja livekeikkoja järjestetään usein. Bändit ovat uusia ja mielenkiintoisia (mm. Artturi Taira (Rubik), Mikko Joensuu (Joensuu 1685), Black Twig, Kari Tapiiri, Bendagram, Nopat ja Topi Saha). Kaiken lisäksi yleisöä hemmotellaan alehintaisilla drinkeillä; kaikki juomat ovat baarissa -20% koko illan eli 21-02.

DJ-kolmikko Harvest, Ginger Boy ja Lene ovat pyörittäneet jokatiistaista Everyday Is Like Sunday -klubiaan jo vuoden. Tänään juhlitaan yksivuotiasta! Heineken tarjoaa juhlajuomat ja STOCKERS! livemusaa klo 21.30.

YouTube Preview Image
5,601 Comments

Kokeellinen heinäkuu, mikset sä jo tuu?

Kuudes Linja-Siltanen -akselilla järjestetään heinäkuussa uusi kaupunkitapahtuma Kuudes Aisti. Kokeellista ja undergroundia on luvassa, kun lavalle nousevat mm. Sonic Youth -yhtyeestä tuttu Kim Gordon japanilaisen Ikue Morin kanssa, ensimmäinen Sub Pop -levymerkille kiinnitetty hip hop -kollektiivi Shabazz Palaces sekä dubstepia edustavat Shackleton ja Digital Mystikz -duon Mala. Esiintymässä on myös undergroundtaiteen veteraani Pekka Airaksinen, joka tunnetaan parhaiten suomalaisen elektronisen musiikin pioneerina pidetyn The Sperm -yhtyeen perustajana.

Festareilla kuullaan myös muita kotimaisia suosikkejamme, sillä lavan valtaavat myös Circle, Imatran Voima, Sokea Piste ja Eero Johannes.

Kuudes Aisti -festareiden koko ohjelmisto julkaistaan 3.4.2012 ja samasta päivästä alkaen voit ostaa myös lippusi tapahtumaan.

See ya!

3,401 Comments

Taideteos sähkökitaralla

Fullsteam tuo minimalistisesta kitaramusiikistaan tunnetun säveltäjä Rhys Chathamin 6.Linjalle keskiviikkona 11.1.2012. Kitara-artisti esittää useille sähkökitaroille sävelletyn työnsä “Rhys Chatham – Guitar Trio (1977) for numerous electric guitars, electric bass and drums w/ Pictures For Music (1979) by Robert Longo” paikallisten vaihtoehtobändien soittajista kootun yhtyeen kanssa, kokoonpano siis vaihtelee sen mukaan missä keikka soitetaan. Kutosen lavalla nähdään muusikoita Circlen, Aavikon, Giant Robotin, Black Audion, Echo Is Your Loven, FUNin, Hero Dishonestin ja Plain Riden riveistä. Luvassa on todellakin ainutlaatuinen keikka sähkökitaran ystäville eli tietysti meille kaikille!

YouTube Preview Image
2,715 Comments

Hyvää viikonloppua!

YouTube Preview Image
2,794 Comments

Moro moshaajat!!!!!

Kiinnostaako mosh pit, kaljanjuonti, pentagrammit ja hyvä (& hevi) musiikki? Mene sitten ihmeessä Lepakkomieheen (Helsinginkatu 1) torstaina 3.11. Keikalla Death With a Dagger, Tombstoned ja Baltimor. Takuuvarma hikinen tunnelma!

 

YouTube Preview Image
3,778 Comments

Markalla ostan maailman osa 2

Heinähatun edessä on pyöräteline kolmelle (alunperin neljälle) pyörälle. Laitamme pyörät parkkiin ja pikakävelemme sisään. Terassi on täynnä ihmisiä, mutta meillä ei ole aikaa jäädä nauttimaan kesän viimeisistä terassisäistä. On löydettävä jukeboksi ja äkkiä sittenkin!

Heinähatussa on läjä levyjä, joita asiakkaat voivat soittaa ja lisäksi sadan cd:n jukeboksi. Valitseminen tuntuu kohtuuttoman vaikealta. Olen vielä fiiliksissä Lontoon lomastani, joten ensimmäisen biisin on pakko olla The Clashin Guns of Brixton.

“Tää on niinku best fucking song ever!” Sisällä on meidän lisäksemme yksi asiakas. Juha on asunut Brixtonissa, hän ei oikein enää puhu suomea ja hän rakastaa kaikkia valitsemiamme biisejä. Seuraavakin biisi on maailman paras. Ja seuraava myös! Pian Juha istuu samaan pöytään. Jukeboksi yhdisti meidät.

Nämä valinnat sulattivat Juhan sydämen:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Ihmiset terassilta tulevat sisään. Joku menee jukeboksille. Juhakin menee sinne. Seinällä olevista levynkansista tuijottavat Kirka, Rolling Stones ja Alla Pugatjova. Kieltäydymme kutsusta lähteä Stadin Tähteen ja jatkamme seuraavaan paikkaan. Jukeboksilla on jo jono.

1,185 Comments

Markalla ostan maailman

Voisikohan tästä tehdä ravintola-arvosteluhenkisen jutun:

Saavuimme seuralaiseni kanssa Kolmannella Linjalla sijaitsevaan Pub Sirdieen hieman ennen klo 21 lauantai-iltana. Mökkeilykausi oli ehkä tehnyt tehtävänsä, sillä asiakkaita ei meidän lisäksemme ollut kuin neljä. Tilasin Kossuvissyn (5,50€), seuralaiseni tilasi tuopillisen keskiolutta (Karjala, 4,20€).

Kossuvissy tosiaan oli Koskenkorvaa ja Vichyä, mikä ei ole kaikkialla aivan itsestään selvä juttu. Oluessa oli omituinen sivumaku ja seuralaiseni päättikin pitäytyä loppuillan pullo-oluessa. Tämä on ihan kannatettava idea aika monessa pikkubaarissa, joiden oluthanoja ei peseskellä ihan niin usein kuin toivoisi.

No mutta eihän tämä ole mikään ravintola-arvostelu! Tämä on eka postaus sarjaan, jossa käyn läpi kaikki Kallion jukeboksit. Ja katsotaan myöhemmin, jaksanko levittää aluetta myös muualle itäiseen kantakaupunkiin. Joka tapauksessa Sirdie oli ensimmäinen etappi. Baarin sisustus on aivan uskomattoman sympaattinen! Seinien yläreunassa kiertää erilaisista lasinalusista tehty boordi. Seinillä on antiikkiesineitä, katossa maakuntaviirejä ja kaiken keskelle on lätkäisty peilipallo. Ikkunassa on joulukoristeet, totta kai. Eihän tästä voi olla tykkäämättä!

Mutta mites se jukeboksi?

Vuodelta 1961 oleva jukeboksi soittaa seiskatuumaisia ja vaatii rauhallista käsittelyä. Biisejä on 160, joten valinta ei ole supervaikea. Eurolla saa kaksi biisiä, kahdella eurolla viisi. Hätäisinä naisina päädyimme kahteen ja meidän mielestä niiden piti ehdottomasti olla erilaisia keskenään. Ja tässä ne nyt sitten on:

http://www.youtube.com/watch?v=tNqwERjEXlM

http://www.youtube.com/watch?v=atZS2PNi0pU

Ai niin! Tiedättehän sen kamalan tunteen, kun laitatte rahanne jukeboksiin ja musiikki on niin hiljaisella ettei sitä edes kuule? No Sirdiessä tätä ongelmaa ei ole! Tästä masiinasta lähtee ääntä.

5,180 Comments

Aikuinen mies + revityt farkkushortsit = täydellinen kombo

Mitä sinä tekisit, jos terassilla viereesi istuisi puolituttu mies ja sanoisi, että hän voisi olla Suvilahdessa Eppu Normaalin keikalla juuri nyt, mutta sellaisen bändin keikka ei kiinnosta? Sanoisitko hänelle: Mitä hittoo me täällä istutaan, jos me voitais olla kattomassa yhtä Suomen mahtavimmista bändeistä ja vielä ilmaiseksi? Niin minä sanoin ja sitten lähdettiin.

Suvilahdessa oli Julkisten ja hyvinvointialojen liiton virkistyspäivä. Eppu Normaali soitti siellä 11.6. ensimmäisen niistä ainoastaan kahdesta tänä kesänä soitettavista keikoistaan. Sitä yhteislaulun määrää! Ja hittisikermää! Ja me oltiin siellä! Martti Syrjä pyöri lavalla kuin häkkyrä revityt farkkushortsit jalassa ja takatukka hulmuten. Ah! Valitettavasti mulla ei ollut kameraa mukana, mutta linkki vuoden 1986 keikalta toimii yhtä hyvin. Meininki oli aika sama. Hyvä fiilis!

YouTube Preview Image
Tags: , | 4,228 Comments

Koko päivä suomiräppiä

Suomiräppiä julkaistaan ihan uskomaton määrä. Vuosittain julkaistaan n. 100 uutta albumia ja Bassoradion suomiräppiin erikoistunut ohjelma Kultabassokerho saa viikoittain vinon pinon promolevyjä. Tää ei ole mikään bubblin´ under -juttu.

Lauantaina 28.5. juhlitaan suomiräpin tahtiin koko päivä: Bassossa Kultabassokerho ja Cülli&Ananas yhdistyvät yhdeksi neljän tunnin megalähetykseksi klo 14-18, illalla 6.Linjalla juhlitaan tamperelaisen Jujun levyjulkkareita ja klubin jälkeen on vielä luvassa Kultabassokerhon katujatkot, jonne lähdetään Kutosen sisäpihalta valomerkin jälkeen.

Säätiedotus lupailee sateetonta lauantaiyötä, joten ei muuta kuin mankka ja pullo mukaan, heila on kuulemma helppo löytää KBK:n klubilta.

YouTube Preview Image
Tags: , , , , | 5,129 Comments

Kaupungin helpoin baarista toiseen -siirtyminen

Up with Kallion lanseerausta juhlitaan 6.5. Siltasessa, mutta mitä tehdä kun Siltanen sulkee hanansa puoli kahdelta? Painajaismainen tilanne! Ja vielä kesken juhlien! Pitääkö ottaa taksi Pohjoiselle Rautatienkadulle?

No ei tänään. Kaupungin helpoin ja nopein baarista toiseen -siirtyminen saattaa olla jopa rikollisen helppo: ovesta ulos, portaat alas, toisesta ovesta sisään ja portaat ylös. Aikaa menee puoli minuuttia ja 6.Linja on auki neljään. Jos missaat illan bändin TV-Resistorin, ei hätää: DJ-kopissa on puikoissa Sami Häikiö, jonka bändistä Karkkiautomaatista TV-Resistori on ottanut aimo annoksen vaikutteita. Varmasti luvassa on ihanaa ja iloista poppia.

Mutta miten saada Sami soittamaan omaa musiikkiaan? Sami, jos luet tämän, pliis ota mukaan Karkkiksen Rakkaudella -EP ja muistellaan yhdessä 90-lukua Lahdessa. Olin fani!

YouTube Preview Image
1,464 Comments